Workshop EHBO en reanimatie voor vrijwilligers die werken met volwassenen

Meer dan ’n miljoen mensen krijgen per jaar te maken met een ongeval, de meeste ongelukken gebeuren in en om het huis en vaak tijdens simpele dagelijkse bezigheden. Kan jij tijdens je vrijwilligerswerk iemand helpen die gevallen of gewond is? Misschien is er professionele hulp nodig, maar dan is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen voor de ambulance of dokter er is.

Graag willen wij u attenderen op een EHBO-cursus welke wordt aangeboden door indebuurt033. De cursus wordt gratis aangeboden.

 Wat: Workshop EHBO en reanimatie voor vrijwilligers die werken met volwassenen

Wanneer: Op 29 juni 2018, van 13.30 tot 17.30 uur. Deze workshop wordt op 12 oktober 2018 nog een keer aangeboden.

Deze training is georganiseerd door Indebuurt033 i.s.m. Het Rode Kruis en wordt gratis aangeboden aan Amersfoortse vrijwilligers.

Tijdens deze workshop komt het volgende aan bod: praktische handvatten over hoe om te gaan met kneuzingen en verstuikingen, botbreuken en brandwonden, verslikking, vergiftiging, onderkoeling en beroerte. We oefenen met het verlenen van eerste hulp. Daarnaast besteden we aandacht aan Reanimatie en inzet van een AED, en aan het gebruik van de EHBO App van het Rode Kruis.

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar VA@indebuurt033.nl, vermeld daarin:

 je naam,

 je vrijwilligersfunctie en (indien van toepassing) de organisatie waarvoor je actief bent,

 je adres en telefoonnummer.

Meer informatie vind je in het overzicht van workshops en trainingen voor vrijwilligers op de website van Indebuurt033.