VVZA JO14-1

Seizoen 21/22 Fase 1

EINDELIJK!! We mogen weer wedstrijden in competitieverband spelen! En met publiek! Wat hebben we dat gemist! Het corona jaar duurde lang, had nagenoeg geen uitdagingen in zich, probeer dan de motivatie maar hoog te houden…. Ondanks dat was de opkomst op de trainingen vorig jaar toch nog vaak helemaal dik in orde! Dat zegt ook wel wat over de groep, dat ze het spelletje leuk vinden, maar ook dat ze het leuk met elkaar hebben. Het is een leuk, gezellige en diverse groep jongens bij elkaar zo. Een groep jongens, die als het moet in een wedstrijd, voor elkaar door het vuur gaan. En die sfeer en mentaliteit heeft zich dit seizoen uit laten betalen in resultaten. En hoe… zo hebben we het nog niet meegemaakt.

4 september is dan eindelijk de eerste competitie wedstrijd weer, thuis tegen Spakenburg. Een wedstrijd waarbij de eindstand niet de juiste weergave was van de echte verhoudingen in het veld. De jongens hadden veldoverwicht, creëerden vele kansen, maar lieten ook evenzoveel kansen onbenut waardoor het toch nog spannend bleef, eindstand 4-3 winst. De week erop uit tegen CJVV MO14-1. Weer eens wat anders, tegen een meiden team. Voorafgaand aan de wedstrijd de jongens ingeprent te waken voor onderschatting, je weet maar nooit. Dat hebben ze goed opgepakt, lekker gewerkt aan het doelsaldo:

0-12. De volgende horde was Nieuwland ASC. Ook vaak wat beladen, met bekenden bij de tegenstander. Ook dit werd een benauwde zege, althans, volgens de eindstand, 4-3. Maar ook nu weer een hoop kansen onbenut gelaten. Maar het gaat helemaal prima, 3 gespeeld en 9 punten. In de tussenstand van de poule valt af te lezen welke teams waarschijnlijk de echte uitdagingen zijn, namelijk Hooglanderveen en Hees. Die winnen ook van andere teams met grote cijfers. Maar voordat we thuis tegen Hees mogen laten zien uit wat voor kaf we geschoren zijn, eerst nog even met in Soest met Soest afrekenen. Tegelijkertijd speelt een andere interessante wedstrijd: Hees – Hooglanderveen. Benieuwd wat dat wordt. Ook tegen Soest hebben we gewaakt voor onderschatting wat de jongens wederom goed hebben opgepakt: 1-10. En de andere wedstrijd is geëindigd in 5-5! Dat betekent dat wij nu alleen koploper zijn! 😊

En toen kwam de echte beproeving, we mogen thuis aantreden tegen Hees uit Soest. Het team heeft een heel erg fanatieke coach, waarin zijn zoon, een grote snelle jongen, de linksvoor is. Omdat onze rechts back Kai net iets snelheid te kort komt, wisselen we hem 5 minuten na het begin van de wedstrijd met onze links back Nils, die net wat meer snelheid heeft. De coach van Hees reageert direct en wisselt zijn links voor met zijn rechts voor. En zo ging dat nog 2 x door. Op dat moment nog best grappig. Maar toen we 1, 2, 3-0 voor kwamen te staan, vond hij het niet grappig meer en was de sfeer bij de bezoekers behoorlijk negatief geworden. Ze begonnen tegen zichzelf te spelen. Prima, wordt het voor ons alleen maar makkelijker door. Uiteindelijk mede daardoor redelijk makkelijk gewonnen met 5-1. Geweldig gedaan jongens! Afgelopen zaterdag 9 oktober uit tegen Hoogland, dat was geen wedstrijd. Als coaches konden we zeker de 2e helft rustig achterover zitten: 0-10.

En dan rest er nog 1 horde, het beste is voor het laatst bewaard: een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Hooglanderveen. Het gaat erom spannen!

Zal het ze lukken?

Worden ze kampioen?

De wedstrijd op 16 oktober begint om 11.00 uur. Anderhalf uur later zullen we het weten…..