Hoe kunnen wij elkaar versterken?

Een voetbalvereniging draait niet op contributie alleen. Ook vrijwilligers en sponsoren zijn belangrijk om de doelstellingen van een vereniging te realiseren. Sponsoring is niet alleen een gift of donatie, maar een samenwerking waar, als het aan ons ligt, zowel onze vereniging als sponsor voordeel van heeft.

Wij als club willen onze sponsoren wat meer te bieden dan alleen een uiting op de vereniging. Wij gunnen iedere sponsor, ook iets te hebben aan onze samenwerking. Dit doen wij bijvoorbeeld door sponsorbijeenkomsten te organiseren of bedrijven met elkaar in contact te brengen. Door sponsor te worden van VVZA, treedt u toe tot dat VVZA netwerk.  Hiermee breidt u uw eigen netwerk uit.

Is sponsoring aftrekbaar?

Wanneer jij als ondernemer sponsort in ruil voor publiciteit, dan zijn de sponsorkosten 100% aftrekbaarSponsoring vindt dan plaats vanuit een zakelijk oogpunt. Denk aan naamsbekendheid, product- of merkintroductie en personeelswerving. Hierbij wordt ook de btw als voorbelasting verwerkt in je aangifte omzetbelasting.

De gesponsorde(de vereniging) schrijft een factuur uit aan jouw bedrijf en over deze sponsorbijdragen wordt btw geheven. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer je onderneming in het betreffende jaar fiscaal verlies lijdt.

Niet zakelijk maar privé sponsoren?

Bij sponsoring uit privéoogpunt (geen zakelijk belang) is er sprake van een gift. Ook bij een gift zijn de kosten (deels) aftrekbaar.

Als de kosten enkel worden gemaakt uit privé oogpunt (bevrediging van privébehoeften), dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Als vaststaat dat de sponsoring te maken heeft met het bedrijf van de ondernemer, dan zijn de kosten aftrekbaar.


Ervaring uit de praktijk van een van onze sponsors Technisch bureau G.J. van Slooten, Jan van Beek:

Het sponsoren van VVZA heeft ons geen windeieren gelegd, meerdere mensen hebben contact met ons gezocht voor een nieuwe Cv-ketel, warmtepomp, radiator, vloerverwarming of onderhoudscontract. Daarbij kregen wij te horen dat ze ons via Google opgezocht hadden, naar aanleiding van het reclamebord langs het veld.

Jan van Beek


Er zijn verschillende sponsormogelijkheden bij VVZA. Mocht u daarnaast zelf nog andere ideeën hebben, dan horen wij dat graag.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met de PR-commissie om de mogelijkheden te bespreken.

PR commissie VVZA

pr@vvza.nl