Spanje wint het WK landenteams onder 13+15 !

Op zaterdag ochtend 2 juni heeft bij VVZA het WK landenteams onder 13+15 plaatsgevonden.

Vanaf 09:30 werd er door 16 landenteams in een 5 tegen 5 competitie onder heerlijke omstandigheden en grote publieke belangstelling door 80 voetballers gestreden om de wereldtitel onder 13+15. In vier poules streden 16 landen in wedstrijden van 15 minuten onder begeleiding van Willem van ‘t Land en spelers van VVZA 1 aangevuld met een paar kanjers van vrijwilligers om toegang te krijgen tot de WK kwartfinales.Na de poulewedstrijden plaatsten zich voor de kwartfinales Frankrijk, Marokko, Servië, Uruguay, Zweden, Kroatië, Polen en Spanje.

Met veel onderling respect, plezier maar wel op het scherpst van de snede werd er in de kwartfinales gestreden tot de laatste seconde en plaatsten uiteindelijk Marokko, Servië, Zweden en Spanje zich voor de halve finales. In twee bloedstollende halve finales kwam als eerste het Spanje van Freek Rubrech als winnaar tegen Zweden (0 – 1) in de finale. De andere halve finale tussen Marokko en Servië was hoegenaamd nog spannender en werd pas na ruim 30 minuten door een Golden Goal in de verlenging beslist in het voordeel van Marokko (Max Rave).

In de finale tussen Marokko en Spanje kwam Spanje al vroeg in de wedstrijd op een 0 – 2 voorsprong, het moegestreden Marokko probeerde in het verloop van de wedstrijd nog uit alle macht de wedstrijd te keren maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Graag willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de hulp bij het organiseren en het welslagen van het toernooi.

Speciale dank gaat uit naar “omroeper” Sebastian Verhoeve en “hoofd administratie” Bert Habraken !

Bedankt en wie weet tot volgend jaar !

Met sportieve groet, medeorganisator Steven Hartogsveld