Het toernooi

Jaarlijks word op Hemelvaartsdag het Piet Snijder toernooi georganiseerd bij VVZA.
Er doen zowel herenteams als damesteams mee! Traditiegetrouw word het toernooi afgesloten met een gezellige BBQ en een feestje in onze kantine.

Piet Snijders

We nemen jullie even terug mee in de tijd.

Ons voetbalelftal VVZA Zaterdag 3 is ontstaan toen een aantal van hen jaren geleden met elkaar in de jeugd speelden en overstapten naar de senioren.
Piet, de vader van Peter was van een aantal jongens de trainer in verschillende jeugdelftallen geweest. Hij had veel verstand van voetbal en een prachtige voetbalmentaliteit die je tegenwoordig niet veel meer ziet. Vanuit de A-jeugd werd ‘VVZA Zaterdag 2’ opgericht.

Piet was toen al een tijdje gestopt als trainer, maar was meteen trouw supporter van dit nieuwe elftal. Het elftal veranderde door de jaren heen.
Ze werden VVZA zaterdag 3, teamleden gingen en er kwamen nieuwe jongens bij. Piet bleef vaste supporter langs de lijn. Weer of geen weer en altijd met een gezonde dosis kritiek na de wedstrijd. Hadden we 5-0 gewonnen? Juist dan waren er verbeterpunten. Tot september 2009. Piet overleed onverwachts op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een herseninfarct. 

Piet word nog wekelijks gemist langs de lijn, de trouwste supporter die ze ooit hebben gehad. Door zijn naam aan het toernooi te verbinden, zullen we hem nooit vergeten.