Omgangsvormen & douchebeleid

Omgangsvormen

  • Tijdens de trainingen en wedstrijden is het dragen van scheenbeschermers verplicht.
  • Het is tijdens de trainingen niet vereist om VVZA-kleding te dragen.
  • Na elke training en wedstrijd is het gebruikelijk te douchen.
  • Als u/uw zoon/dochter niet kan trainen belt u dan tijdig af bij de trainer.
  • Bij verhindering tijdens de wedstrijden op zaterdag dient u tijdig af te bellen bij de leider.
  • Indien u voor een uitwedstrijd niet over eigen vervoer beschikt, bent u verplicht de leider hierover z.s.m. te informeren om problemen op de wedstrijddag zelf te voorkomen.
  • Bij thuiswedstrijden dient u/uw zoon/dochter een half uur voor aanvang van de wedstrijd en bij uitwedstrijden één uur aanwezig te zijn. De leider kan uiteraard hiervan afwijken.
  • Het wedstrijdprogramma kunt u vinden op onze website(up-to-date), KNVB-site voetbal.nl en in de kantine.
  • Indien de wedstrijd wordt afgelast, wordt de leider hierover geïnformeerd. Hij zal dan actie ondernemen om u te informeren. Niet gebeld worden betekent dat de wedstrijd gespeeld zal worden.

Douchebeleid

Bij V.V.Z.A. vinden we douchen na de wedstrijd de normaalste zaak van de wereld. We gaan er dan ook van uit dat alle spelers na de wedstrijd douchen en daarna schone en droge kleding aantrekken. Echter is dit niet verplicht.

In de visie van V.V.Z.A. is voetbal een teamsport waar  teamgeest een belangrijk onderdeel van vormt. We stimuleren daarom dat onze spelers de wedstrijd samen beginnen en met hun trainer of coach als één team het veld opgaan. Dat betekent vóór de wedstrijd verzamelen in de kleedkamer en daar na de wedstrijd ook weer eindigen.

Dus zoveel mogelijk samen omkleden, samen de wedstrijd voor bespreken, samen voetballen, samen nabespreken én samen douchen.

Om de teamspirit en het samenzijn na de wedstrijd te stimuleren blijven ook de spelers die om welke reden dan ook niet douchen na de wedstrijd in de kleedkamer tot er is gedoucht. Spelers gaan dus na de wedstrijd niet overhaast naar huis. Van leiders en trainers wordt verwacht dat zij daar op toezien.

Ook hygiëne en gezondheid is een aspect. Voetbal is een leuke en intensieve sport waarbij je regelmatig vuil wordt en bezweet raakt. Douchen is dan belangrijk omdat daardoor blessures en ziekten kunnen worden voorkomen en natuurlijk ook vanuit het oogpunt van hygiëne.

We vragen aan iedereen om in de kleedkamer badslippers te dragen en niet op blote voeten te lopen. Hierdoor kunnen in het bijzonder aandoeningen als voetschimmel en voetwratten worden voorkomen.