De grote clubactie opbrengst is bekend!

Op 18 september dit jaar ging de jeugd weer op pad voor de Grote Clubactie. En dat hebben zij weer geweldig goed gedaan!

De opbrengt dit jaar is maar liefst €2.572,80! Van dat bedrag gaat nog wel €467,50 af, dit hebben wij als beloning aan de lotenverkopers mogen geven, want hun inzet is goud waard! Onder aan de streep houden we een mooi bedrag over van €2.105,30. Daar mogen wij hartstikke trots op zijn!

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 8 december. En wie weet wint een van onze lotenkopers wel die hoofdprijs van €100.000!

Vrijwilligers Coördinator gezocht

Binnen VVZA zijn wij op zoek naar een vrijwilligers coördinator. Deze zorgt ervoor dat alle vrijwilligers op de goede plek terecht komen en is op het gebied van het vrijwilligersbeleid het gezicht en aanspreekpunt binnen de vereniging. De vrijwilligers coördinator rapporteert aan het bestuur.

De taken van de vrijwilligerscoördinator:

 • Geeft invulling en uitvoering aan het vrijwilligersbeleid en brengt structuur in het vrijwilligersbeleid binnen de vereniging.
 • Werft en begeleidt vrijwilligers
 • Coördineert de introductie van nieuwe vrijwilligers
 • Houdt het vrijwilligersbestand en de daarbij behorende uren administratie bij.
 • Draagt zorg voor beschrijvingen van de aanwezige functies.
 • Onderhoudt contacten met de commissies en ledenadministratie binnen de vereniging.
 • Inventariseert knelpunten op het gebied van het vrijwilligers beleid en lost deze waar mogelijk op.
 • Werkt plannen uit en komt met verbetervoorstellen.
 • Inventariseert of en welke opleidingen er nodig zijn.

Interesse?
Wil jij je graag vrijwillig inzetten voor onze gezellige vereniging? Past bovenstaande bij je en vind je het leuk om een steentje bij te dragen aan onze mooie club? Stuur een mail met je contactgegevens naar secretaris@vvza.nl.

Natuurlijk kan deze taak ook ingevuld worden door meerdere personen, want vele handen maken licht werk. Alle hulp is welkom!

Is sponsoring aftrekbaar?

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen. We zien verbaasde gezichten als wij vertellen hoe het nu precies zit, want niet iedereen is daarvan op de hoogte. We leggen het hier kort uit.

Wat is sponsoring?

Sponsoring is de financiële of materiële investering in een project, programma of persoon op het gebied van sport, cultuur en entertainment, of een maatschappelijk doel (bron: Kees van Maren, auteur van het boek Sponsoring). De gesponsorde levert een zakelijke tegenprestatie, zoals communicatiemogelijkheden. De ondernemer ontvangt altijd een tegenprestatie, anders is er sprake van een donatie.

Is sponsoring zakelijk aftrekbaar?

Wanneer jij als ondernemer sponsort in ruil voor publiciteit, dan zijn de sponsorkosten 100% aftrekbaar. Sponsoring vindt dan plaats vanuit een zakelijk oogpunt. Denk aan naamsbekendheid, product- of merkintroductie en personeelswerving. Hierbij wordt ook de btw als voorbelasting verwerkt in je aangifte omzetbelasting.

De gesponsorde (de vereniging) schrijft een factuur uit aan jouw bedrijf en over deze sponsorbijdragen wordt btw geheven. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer je onderneming in het betreffende jaar fiscaal verlies lijdt.

Niet zakelijk maar privé sponsoren?

Dat kan ook! Bij sponsoring uit privéoogpunt (geen zakelijk belang) is er sprake van een gift. Ook bij een gift zijn de kosten (deels) aftrekbaar.

Als de kosten enkel worden gemaakt uit privé oogpunt (bevrediging van privébehoeften), dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Als vaststaat dat de sponsoring te maken heeft met het bedrijf van de ondernemer, dan zijn de kosten wel aftrekbaar.

Denk niet te groot, er zijn genoeg initiatieven:

Sponsoring is niet alleen weggelegd voor grote organisaties, hoewel die doorgaans wat meer te besteden hebben dan een mkb’er of zzp’er. Budgetten variëren. Advertenties van jouw bedrijf op de website, jouw bedrijfsnaam in Social Media berichten of je bedrijfslogo in het programmaboekje van een toernooi. En je kunt ook een kleiner onderdeel van een evenement sponsoren in plaats van het hele evenement, bijvoorbeeld door vaantjes te sponsoren. Teamkleding Sponsoren? Je kunt kiezen om voor een team een totaalpakket aan teamkleding/ tassen te sponsoren. Dit hoeft niet. Alleen een shirt of alleen tassen kan ook.

Betrokkenheid of naamsbekendheid versterken?

Bepaal of en waarom je wilt sponsoren. En wat je er uiteindelijk mee wilt bereiken. Wil jij bijvoorbeeld vanuit betrokkenheid het voetbalteam van je zoon of dochter steunen? Met het plaatsen van een logo op de teamoutfit of een reclamebord langs de lijn zorg je voor extra zichtbaarheid en vergroot de kans op meer naamsbekendheid.

Ervaring uit de praktijk van een van onze sponsors Technisch bureau G.J. van Slooten, Jan van Beek:

“Het sponsoren van VVZA heeft ons geen windeieren gelegd, meerdere mensen hebben contact met ons gezocht voor een nieuwe Cv-ketel, warmtepomp, radiator, vloerverwarming of onderhoudscontract. Daarbij kregen wij te horen dat ze ons telefoonnummer van het reclamebord langs het veld hadden of dat ons bedrijf gegoogeld is omdat ze de naam herkende van de shirtsponsoring.

Mede daardoor zijn wij blijven sponsoren dit gebeurde in eerste instantie door de gunfactor omdat 1 van ons medewerkers zijn zoon heeft spelen bij VVZA. Maar nadat bleek zoals eerder vermeld dat wij er ook nog iets voor terug kregen zijn we dit blijven doen. Later bleek het ook nog eens een leuke en gezellige vereniging te zijn dus reden te meer om te blijven sponsoren.

Dus mocht u nog twijfelen dan hoop ik u overgehaald te hebben om te gaan sponsoren bij de leuke voetbalvereniging VVZA.” Aldus Jan van Beek.

Corona update

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.

De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00uur dicht zijn. Een harde klap voor onze sport, maar samen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.

Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden, zowel op het veld als in de zaal. De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

 • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
 • In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
 • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine. 
 • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
 • De kantine moet op zaterdag 27 november om 20.00 uur dicht en op zondag 28 november vanaf 17.00 uur.

Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.

 • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
 • Wedstrijden van komende zondag, 28 november kunnen doorgang vinden. Mocht de wedstrijd te laat aanvangen, overleg dan met de tegenstander om de wedstrijd te vervroegen.
 • Topcompetities (Eredivisie vrouwen en eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen) hebben een uitzonderingspositie en gaan wel door uiteraard zonder publiek.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Ook is toegezegd dat er nieuwe financiële steunpakketten beschikbaar komen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. De KNVB neemt zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeren dan alle verenigingen en scheidsrechters.

Clubfeest 19 november verplaatst naar 3 juni 2022

Ontzettend balen, maar helaas gaat ons feest met Barend van Deelen aanstaande vrijdag niet door. Iedereen die al een kaartje heeft bemachtigd voor het feest, niet getreurd! Het kaartje blijft gewoon geldig op 3 juni 2022.

We hadden zo gehoopt door het feest op de kortste termijn te plannen, dat deze door kon gaan, maar helaas gooit Corona onze plannen in het 100. Maar niet getreurd, we hebben inmiddels het feest gelukkig kunnen verplaatsen. Het duurt nog even, maar dan hebben we wel iets leuks om naar uit te kijken! Dus zet 3 juni 2022 in jouw agenda, dan weet je zeker dat er niet iets anders gepland word per ongeluk op deze avond!

Kantine alleen in het weekend geopend tijdens huidige maatregelen

Deze komende drie weken zal de kantine helaas doordeweeks gesloten blijven. Vanwege de lockdown mag de kantine maar open tot 20.00, waardoor het doordeweeks niet zinvol is, om open te gaan. Op zaterdag en zondag is de kantine wel geopend.

We gaan aftellen tot over drie weken en heel hard duimen draaien dat het niet langer nodig zal zijn.

MAATREGELEN PER 13 NOVEMBER 2021

Opnieuw aangepaste coronamaatregelen aangekondigd door het kabinet, om het aantal besmettingen terug te blijven dringen. De volgende maatregelen zijn naast de basisregels voor onze leden in ieder geval van belang goed te lezen: 

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels:

 • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
 • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
 • In de kantine is een CTB (coronatoegangsbewijs) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. 
 • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine. 
 • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB (coronatoegangsbewijs) maar met mondkapje. Deze ingang is aan de balkonzijde, via de gele deuren.
 • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Daarnaast blijven de basisregels van kracht. Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, heb je klachten, zoals verkoudheid, hoesten, niezen, kortademigheid of koorts, blijf thuis en kom niet naar de club.

Heren 7×7 (45+) gaat niet door vanavond

De competitie wedstrijden vrijdagavond 12 november voor de heren 7×7 zijn helaas afgelast.