Voetbal voor meiden, dat kan bij VVZA!

Er voetballen inmiddels best wat meiden en dames bij VVZA en daar zijn wij heel trots op. In damesteams, maar ook veel meiden voetballen gewoon nog met de jongens in een team. Vanuit de KNVB word het geadviseerd, om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Meiden leren van de jongens, maar zeker ook andersom! Dus meiden die willen voetballen in Amersfoort zijn van harte welkom bij onze vereniging. Juist als er meer meiden bijkomen, kunnen we ook weer gaan uitbreiden naar meer meiden en damesteams. Dat maakt de competitie ook weer interessanter!

Meiden en damesvoetbalteams!

Bij VVZA hebben we ook damesvoetbalteams. Zo is er het 30+ 7×7 team. Deze bestaat uit een groep meiden en dames van in de twintig en dertig+. Veel dames hebben eerder gevoetbald en doen bewust een stap terug en trainen 1 x per week en spelen om de week een wedstrijd. Ook zonder ervaring, kun je aansluiten bij dit team om te kijken of je het wat vind.

Wij hopen deze ook weer uit te gaan breiden zodat wij hier zelf weer een Dames1 uit kunnen formeren. Er staan al veel gemotiveerde mensen klaar om hiermee verder te gaan.

Dus nogmaals, meiden en dames die willen voetballen in Amersfoort? Meld je aan bij Jessica de Wit, zij is onze coördinator dames- en meidenvoetbal.

Meiden die willen voetballen in Amersfoort kom naar VVZA


Wij vinden gemengd voetbal ook belangrijk, waarom?

  • Omdat jongens en meiden die samen voetballen, hier hun hele verdere (sociale) leven voordeel van hebben.
  • Omdat plezier en ontwikkeling van het kind centraal staan en altijd met elkaar verbonden zijn.
  • Omdat de drijfveren van jeugdvoetballers niet afhankelijk zijn van geslacht.
  • Omdat iedere jeugdvoetballer een gelijke kans verdient zich te kunnen ontwikkelen zonder te worden uitgesloten.
  • Omdat de ontwikkeling van jeugdvoetballers (jongens en meiden) van nature grillig en daarmee onvoorspelbaar is.
  • Omdat iedere jeugdspeler een passende plek verdient.
  • Omdat kleine verschillen (tussen jongens en meisjes) er juist voor zorgen dat kinderen van elkaar kunnen leren.
  • Omdat het nog veel leuker en gezelliger op ons sportpark wordt met een goede mix van jongens en meiden, we zijn tenslotte een familieclub!