Invulling Selectietrainers seizoen 2018/2019

Wij als Technisch Hart (Jan van Beek en Steven van Zanten) zijn de afgelopen weken bezig geweest met het evalueren van onze selectietrainers. Hierbij blikken wij terug op de afgelopen periode vanaf augustus en kijken daarbij naar het functioneren van de selectietrainers.
De desbetreffende selectietrainers geven tijdens de evaluatie ook feedback op het functioneren van ons als Technisch Hart.

De gevoerde gesprekken hebben wij gedurende het seizoen als zeer nuttig en waardevol ervaren en mede daarom kunnen wij u ook mededelen dat de invulling van de posities van de selectietrainers voor aankomend seizoen al helemaal rond is.

Wij zullen het nieuwe seizoen ingaan met de onderstaande trainers op de volgende posities:

JO19-1: Mozes Hoppenbrouwer (nieuw!)
JO17-1: Johan Prins
JO15-1: Eric van Norden
JO13-1: Steven van Zanten
JO12-1: Edwin Meyer en Martijn Gorter
JO11-1: Tim Asbreuk
JO10-1: Fabian Bakker
JO9-1: Tristan Blaauw
JO8-1: Leroy de Jeger (nieuw!)
Keeperstrainers: Evert Prins en Robert Geertzema

In vergelijking met het nog lopende seizoen hebben er twee mutaties plaatsgevonden binnen de groep van onze selectietrainers. Jeroen Snijders; al jarenlang het gezicht van onze JO19-1, gaat komend seizoen het tweede elftal onder zijn hoede nemen. Wij als Technisch Hart en selectietrainers hebben de afgelopen jaren zeer prettig met Jeroen samengewerkt en zien het als een groot compliment dat hij komend seizoen de stap richting het tweede elftal gaat maken.

Jeroen heeft er mede voor gezorgd dat de afgelopen jaren geregeld spelers zijn doorgestroomd richting het tweede elftal of zelfs al hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal, iets waar wij als club en opleiding zeer tevreden en super trots op zijn. Vanuit het Technisch Hart en de TC van selectietrainers willen wij Jeroen hiervoor bedanken en wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging binnen onze mooie club.

Daarnaast heeft Ids Gerritsma helaas aangegeven dat hij vanwege zijn drukke activiteiten als scheidsrechter weinig tijd meer heeft om aankomend seizoen een elftal te trainen als eindverantwoordelijke. Ids fluit op een dermate hoog niveau dat het qua tijd en reisafstanden niet meer te combineren is op de zaterdagen. Foto: Ids in actie tijdens de wedstrijd AZ JO16-1 – Feyenoord JO16-1.

Wij hebben uiteraard gekeken naar de mogelijkheden die wij binnen de club hebben om Ids alsnog te behouden voor onze club. Ids en wij als Technisch Hart gaan kijken of hij de techniektrainingen voor de onderbouw selectieteams op vrijdag kan gaan leiden. Wij hopen hier met hem uit te komen zodat Ids behouden blijft voor onze club. Ook via deze weg willen wij Ids bedanken voor zijn tomeloze inzet binnen onze onderbouw en wensen wij hem veel succes met zijn veelbelovende scheidsrechters carrière. Dit betekent automatisch dat er twee plekken zijn vrijgekomen binnen onze selectietrainers.

Wij hebben eerst intern gesproken met de trainers die wij al aan boord hadden waar hun voorkeur lag qua elftal voor volgend seizoen. Daarna zijn wij gaan kijken wat voor ons de ideale bezetting leek met de trainers die wij op dit moment in huis hebben. Gezien de positieve ontwikkeling van Tim Asbreuk bij de JO8-1 en het behalen van zijn TC3 diploma hebben wij ervoor gekozen om Tim door te schuiven naar de vrijgekomen plek bij de JO11-1. Als opvolger voor Tim hebben wij Leroy de Jeger bereid gevonden om de JO8-1 onder zijn hoede te nemen. Leroy is speler van ons eerste elftal en heeft in het verleden de toenmalige F2 getraind bij onze club. Hij studeert aan de ALO en heeft dus een pedagogische achtergrond, iets wat wij erg belangrijk vinden in de onderbouw. Daarnaast heeft Leroy bij de club aangegeven graag zijn trainersdiploma te willen gaan halen.

Al deze aspecten heeft ons doen besluiten om hem trainer te maken van onze JO8-1 voor komend seizoen. Leroy zal zichzelf in een apart stukje op de website nog verder voorstellen maar via deze weg alvast welkom en veel succes Leroy !

In de bovenbouw van onze jeugdopleiding kwam er door het doorschuiven van Jeroen naar het tweede elftal dus ook een plek vrij bij de JO19-1. Wij waren er eigenlijk al vrij snel uit dat wij vinden dat de bovenbouw toe is aan wat nieuws van buiten VVZA. Dit is zeker niet omdat wij niet tevreden zijn met de huidige trainers van de bovenbouw maar omdat wij vinden dat als wij ons als club moeten blijven ontwikkelen en dat er daarvoor af en toe vers bloed nodig is. Dit betekent dat er iemand komt met nieuwe inzichten en wellicht kennis en expertise op andere gebieden dan dat wij op dit moment in huis hebben. Kortom een win-win situatie voor onze club !

Wij zijn daarom blij en zeer tevreden met het aanstellen van Mozes Hoppenbrouwer als nieuwe trainer van de JO19-1 voor komend seizoen. Mozes is al jarenlang trainer bij Roda ‘46 en speler van het eerste zondag elftal daar. Hij heeft teams op Hoofdklasse niveau begeleid en getraind als eindverantwoordelijke en werkt de afgelopen 3 jaar op 2e divisie niveau als assistent bij respectievelijk de JO17-1 en de JO19-1 van Roda ’46. Daarnaast is Mozes bezig met het behalen van zijn TC3 diploma. Wij zijn blij dat wij iemand met zijn ervaring en achtergrond aan onze club hebben weten te binden. Ook Mozes zal zichzelf nog verder voorstellen middels een stukje op onze website. Maar ook alvast via deze weg, welkom Mozes en veel succes ! Het is nu aan onze selectietrainers om verder te gaan met de al in gang gezette selectieprocedure richting het volgend seizoen.
Wij als Technisch Hart hebben het volste vertrouwen in deze groep selectietrainers voor volgend seizoen!

Met vriendelijke groet,
Het Technisch Hart
Jan van Beek en Steven van Zanten