In Memoriam Lies Schijven

Vandaag dinsdag 21 september, heeft het trieste nieuws ons bereikt, dat ons erelid Lies Schijven ‘Tante Lies” op 92-jarige leeftijd is overleden.

Lies is ruim 50 jaar geleden in 1970 in aanraking gekomen met VVZA, toen zoon Pim ging voetballen bij de zeehelden. Een aantal jaar later werd de familie Schijven Donateur en zorgden zij voor opvangadressen tijdens de internationale toernooien. In mei 1978 kwam haar man Jan in het bestuur. Lies nam de ledenadministratie met dochter Tineke in beheer. Hier heeft Lies zelfs nog met de ouderwetse ponskaarten gewerkt, nadat er een oude ponsmachine op de kop was getikt. Dit ging later met de computer. In 1980 pakte Lies ook de kleding voor de selectie er nog bij, dit deed zij voor meerdere teams.

Op 12 september 1994 kreeg Lies de eretitel ‘Lid van verdienste’ net als haar man Jan. Daarvoor werd zij al tot bondsridder benoemt, wegens haar nimmer aflatende inzet. Een afgevaardigde van de KNVB reikte haar de bronzen KNVB-speld uit. Op 1 september 2003 werd Lies benoemd tot erelid van VVZA.

Wat Lies het allerleukste vond, van haar werk in de ledenadministratie, was de inschrijving van de allerkleinsten destijds op de maandagavond. Ze was trots dat er aan het einde van het seizoen nagenoeg geen contributie achterstanden waren, dan wist ze, dat haar inzet niet voor niets was geweest. Zij heeft de ledenadministratie jarenlang gevoerd. Uiteraard bleef Lies altijd betroken bij de club en heeft ze ook nog jarenlang met Jan het verzendklaar maken van het clubblad. In de schijnwerpers hoefde Lies niet te staan. “Ik heb het altijd met liefde gedaan’ Dat zij lid van verdienste werd, dat was echt net nodig, vond Lies.

Hèt voorbeeld van een vrouw met echt het familiegevoel in onze familieclub, schreven wij recent over Lies, moeder van Pim Schijven en oma van Diego Schijven, die op dit moment in het eerste van VVZA speelt. Zo zullen wij haar ook blijven herinneren.

Wij wensen Pim, Diego  en overige familie heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.