Groepsapp voor EHBO-ers

Iedere week staan er veel mensen langs de lijn te kijken naar voetbalwedstrijden op onze club. Helaas komen er tijdens wedstrijden soms blessures voor. Vaak is het kleiner blessureleed welke door de trainer of coach zelf al behandeld kan worden. Een enkele keer is de blessure ernstiger. Maar ook bij toeschouwers kan er iets gebeuren.

Om direct eerste hulp te kunnen bieden bij ernstiger letsel of hartfalen (hartstilstand/hartaanval), willen we mensen op kunnen roepen die een EHBO-diploma hebben. Daarvoor zetten we een EHBO-groepsapp op. Doet zich ernstig letsel voor, dan kan iedereen die deel uit maakt van de groepsapp een oproep doen aan de groepsleden (EHBO-ers) en vermeld dan de aard van het ongeval en de locatie op het sportpark. Nog vóórdat de professionele hulp aanwezig is (gebeld via 112), is er al eerste hulp geboden. Ben je op dat moment niet op het sportpark, dan kun je natuurlijk ook geen hulp bieden.

Daarom willen wij dat er genoeg vrijwilligers deel uitmaken van het team zodat er altijd hulp geboden kan worden. Heb jij een EHBO-diploma of kun jij reanimeren? 

Kom in beweging en meld je aan!

Dat kan bij Machteld Ravesloot via communicatie@vvza.nl

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bericht Groepsapp voor EHBO-ers verscheen eerst op […]

Reacties zijn gesloten.