Fijne feestdagen namens VVZA 1

De feestdagen staan weer voor de deur en Marino en ik vinden dit wel een goed moment om terug- en vooruit te blikken. Daarnaast willen wij natuurlijk iedereen een hele fijne kerst wensen, hopen wij dat iedereen gezond en veilig 2019 inluidt en dat het een geweldig jaar mag worden. Gezondheid, respect voor elkaar en hopelijk veel sportief succes voor VVZA teams, is wat wij iedereen toewensen.

Samenstelling A en B selectie:

Wij zijn dit seizoen met een grote A (grotendeels dezelfde selectie als seizoen ervoor) en B selectie begonnen. In afgelopen jaren had het 2e grote moeite om fatsoenlijk te kunnen trainen en op zondag genoeg spelers op de been te brengen. Samen met Jeroen Snijders (trainer VVZA 2) hebben wij voor het seizoen ingezet op een situatie, waarin dit niet meer voorkomt. Hier hebben wij met alle spelers open kaart over gespeeld. Nu in december, blijkt maar weer hoe belangrijk die keuze destijds is geweest. Door uiteenlopende redenen missen zowel VVZA 1 als VVZA 2 de laatste 6 weken veel spelers. Toch zijn wij, qua ‘personeel’ gezien, niet in de problemen gekomen.

 

 

 

 

VVZA 1 voetbal:

Voetballend heeft VVZA 1 twee keer betrekkelijk kansloos verloren van Theole en APWC. De overige 9 wedstrijden bleek ons vlaggenschip voor iedere tegenstander een moeilijk te bespelen ploeg. En belangrijker nog, niet te verslaan. Natuurlijk balen wij van Sporting en Nederhorst uit. In beide wedstrijden laat je in de laatste minuut een voorsprong uit je handen glippen. Vooral tegen Sporting, dat overigens de 2e helft zeker goed speelde, lieten wij het na om de 2-0 te maken. Kregen wij een overduidelijke penalty niet mee (sowieso nog geen 1 penalty gehad voor de winterstop, grappig feitje) en door slecht positie kiezen viel uiteindelijk toch nog de goal. Over de 2-2 van Nederhorst hoef ik helemaal niks te zeggen. Zo’n goal valt dit seizoen niet nog een keer.

Wij willen in principe iedere wedstrijd spelen vanuit een aanvallend concept. Met risico, druk ver op de helft van de tegenstander. Dit was bijvoorbeeld ook tegen APWC de afspraak. Maar door het sterke middenveld spel, werden wij ongewenst teruggedrongen. Wij willen ook de bal laten gaan, zo min mogelijk terugspelen op de keeper en veel beweging zien. Zeker in de eerste maanden hebben wij hier goede stappen in gezien. Helaas de laatste weken niet meer. Dit komt waarschijnlijk door de vele noodgedwongen personele wisselingen. Om vastigheid te krijgen is het belangrijk om zoveel mogelijk in een vaste formatie te spelen. Wij spreken hier dan ook de hoop uit, dat vanaf januari de selectie grotendeels weer compleet is. Hierdoor kan je beter en wedstrijdecht trainen en belangrijker nog automatismen creëren.

Al met al zijn Marino en ik van mening, dat wij op dit moment staan op de plek waar wij horen. In vergelijking met ploegen boven ons, scoren wij moeilijker. Qua tegengoals doen wij het over het algemeen, ondanks de aanvallende speelstijl met veel ruimte achter de rug, vrij goed. Na de winterstop gaan wij weer hard werken aan het verbeteren van het spel aan de bal en het maken van meer doelpunten (voor zover trainbaar). In de topwedstrijden moeten wij ervoor gaan zorgen om beter in de wedstrijd te blijven. Meer in de duels te komen, de onderlinge afstanden tussen spelers en linies te verkleinen en de tegenstanders meer te verrassen. Genoeg werk aan de winkel dus.

 

VVZA 2 en jonge spelers:

Na een moeizaam begin heeft ons 2e elftal de laatste weken voor de winterstop de weg naar boven ingezet. Tot op heden een hele fijne samenwerking, waar wij op trainingsavonden ook proberen jongens van het 2e vaak mee te laten trainen. Maik van Elst heeft op deze wijze al de stap naar basisplaatsen in het 1e gezet. Wij voorzien dat Maik niet de laatste speler is die deze stap gaat maken. Leroy de Jeger is inmiddels al een vaste en gewaardeerde kracht en met Sami Krusha en Fabian Bakker zitten nog 2 jonge spelers in de A selectie (helaas pech met blessures / gezondheid).

Dennis Brink van de A-1 heeft tegen Roda ’46 zijn debuut gemaakt in het 1e. Felix Stoffels traint ook dit seizoen af en toe mee en is ingevallen tegen Nederhorst. VVZA zal het toch voornamelijk van de jeugd moeten blijven hebben richting de toekomst, dus dit soort zaken stemmen tot tevredenheid en hoop. Dat onze A-1 de promotiepoule heeft bereikt willen wij dan zeker niet onbenoemd laten. Mozes, staf en spelers van harte met deze puike prestatie.

 

Afsluiting:

Op zich kunnen wij nog bladzijdes volschrijven over het afgelopen half jaar. Marino en ik kijken in ieder geval met een positieve blik naar de 2e seizoenshelft. Een periode halen is een zware opgave met sterke ploegen als APWC, Theole, Zwaluwen en Saestum. Meestal heb je in amateurcompetities 2 sterke ploegen die het moeten uitvechten, dus wat dat betreft hebben wij het zwaar getroffen. Maar wij zijn er wel van overtuigd dat wij via de stand of anders met een geweldige serie dit alsnog gaan halen.

Met dit bericht hebben wij geprobeerd geïnteresseerden een klein inkijkje in de A-selectie te geven. Als men dit leuk vindt, dan komt er in 2019 eventueel een vervolg. Wij willen nu alle trouwe supporters als eerste bedanken voor de steun. Het blijft elke week weer mooi om jullie te zien. Als jochie van 5 jaar begon ik als voetballer bij onze club en ik zie nog altijd veel dezelfde mensen.

Natuurlijk willen wij alle vrijwilligers binnen de club en expliciet binnen onze geweldige staf, langs deze weg complimenteren en bedanken. Tevens ook een speciaal woord van dank aan de teams die meewerken met bar- en keukendiensten. Mooi om te zien hoe veel mensen hun steentje proberen bij te dragen. Ook vanuit VVZA 1 staan er op kaartavonden, feestavonden, zaterdagen en zondag regelmatig jongens achter de bar. Samen moeten wij de club natuurlijk draaiende houden. Dus hopelijk kunnen wij dit doorzetten in de toekomst.

 

 

Goed, hierbij willen wij het laten. Alle VVZA’ers, maak er mooie feestdagen van. Blijf onze gezellige club bezoeken in 2019. Wij hopen jullie allemaal in Goede Gezondheid snel weer te mogen zien.

 

Groeten Sebastian en Marino