De weg naar het 75 jaar VVZA jubileumweekend

De jubileumcommissie is sinds 2021 al bezig om van ons 75 jarig jubileum iets moois te maken. Ik (Vanessa) ben destijds vanuit het bestuur aangewezen als kartrekker van deze gebeurtenis. Supergaaf, maar ook een flinke verantwoordelijkheid. Vanuit mijn werk ben ik dan wel dagelijks bezig met allerlei werkzaamheden rondom events en beurzen organiseren, maar ook daar doe ik het niet alleen. Dus de eerste stap was zo bedacht, mensen erbij verzamelen die met mij de jubileumcommissie moesten vormen. 

Gelukkig had ik van Herman Overeem al een hele map met informatie van het 50jarig jubileum gekregen. Maar wat wel even anders is deze keer. Het budget, die was deze keer wat minder royaal dan 25 jaar geleden. Dus het Nederlands elftal inhuren en een feesttent zoals destijds Starlight afhuren, dat zit er niet in. Maar dat houdt mij niet tegen!

Maar één ding stond vast. Een feest, een familiedag een reünie, een wedstrijd met de echte VVZA legendes en een vervolg op het eerder gemaakte jubileumboek, dat moest er zeker komen.

Een feest organiseren, daar heb ik Edwin van Burgsteden en Dion de Pruis bij nodig. Iets voor de jeugd, daarvoor schakelde ik de hulp in van mijn vrienden van de toernooi- én de evenementencommisie, Peter Bouw, Helma Nagtegaal en Jessica de Wit. Voor het maken van het boek, Rick van de Wolfshaar en Monique van Empelen.
Met deze commissieleden komen we regelmatig bij elkaar en hebben we samen alle plannen bedacht en de actielijst opgesteld. Een draaiboek in elkaar gezet, veiligheidsmaatregelen genomen. Ook wij, de commissieleden, hebben allemaal weer lijntjes uitgezet en extra hulp gevraagd aan andere zeehelden. 

En nu zijn we in het jaar aangekomen waarin alles straks samen komt. En het lijkt er op, dat de plannen die wij bedacht hebben ook echt allemaal tot stand gaan komen. Met de hulp van de commissie, de sponsoren, vrijwilligers en ondanks dat we een 0 minder hebben in ons budget. 

Ik ben supertrots op iedereen die hier aan bedraagt!

Ps. wil je ook een handje helpen, op welke wijze dan ook, laat het gerust even weten.

Vanessa Visscher