Coronamaatregelen VVZA seizoen 2020/2021

Wij hebben net als jullie veel zin in het nieuwe seizoen, maar hiervoor zijn wel een aantal maatregelen noodzakelijk. We hebben eerder al de corona protocollen vanuit de KNVB en NOC*NSF gedeeld en hieronder de vertaling naar deze coronamaatregelen VVZA voor seizoen 2020/2021 gemaakt.

Algemene Regels

 • Hou je aan de quarantaineregels als je uit een risicogebied (code oranje) komt;
 • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • blijf thuis wanneer jij zelf of 1 van jouw huisgenoten corona heeft;
 • was je handen vaak en grondig;
 • geen gezamenlijk huishouden, houd 1,5 meter afstand (18+);
 • niet in groepsverband zingen of te schreeuwen.

Registreren

Wij houden rekening met het feit dat alle bezoekers van ons sportpark verbonden zijn aan een team (thuis- dan wel uitspelend, bekend via het digitaal wedstrijdformulier). Indien je een bezoeker bent waarbij dit niet geldt vragen wij je, indien je onze kantine bezoekt jouw contactgegevens achter te laten op de daarvoor bestemde formulieren bij de ingang van de kantine. Deze gegevens worden 14 dagen door ons bewaard en worden alleen gebruikt als daar reden voor is in het kader van een contactonderzoek van de GGD.

Kleedkamers op trainingsdagen:

 • Spelers onder 18 jaar en jonger kunnen zonder beperkingen gebruik maken van de kleedkamers.
 • Voor leiders en trainers/coaches geldt uiteraard de 1,5 meter afstand. Zodra de spelers de kleedkamer hebben verlaten controleert de leider/trainer/coach of het team de kleedkamer netjes heeft achtergelaten.
 • Voor 18+ spelers geldt de 1,5 meter afstand. Voor 18+ VVZA-teams geldt: kom naar de club in trainingskleding en trainingspak, douchen doe je thuis.

Kleedkamers op wedstrijddagen:

 • Spelers onder 18 jaar kunnen zonder beperkingen gebruik maken van de kleedkamers. Bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat wordt de indeling verstrekt. Op de wedstrijddag wordt deze met de leider/trainer van de teams gedeeld. Voor leiders en trainers/coaches geldt uiteraard de 1,5 meter afstand. Zodra de spelers de kleedkamer hebben verlaten, controleert de leider/trainer/coach of het team de kleedkamer netjes heeft achtergelaten;
 • Voor 18+ spelers geldt, dat er voor en na de wedstrijd 1,5 meter afstand wordt gehouden. Daardoor is gebruik van de kleedkamers zoals we dat gewend zijn vrijwel onmogelijk.
  We zullen in principe aan een bezoekende club twee kleedkamers ter beschikking stellen. Dit betekent dat voor een thuisteam er vaak maar één kleedkamer beschikbaar is en mogelijk misschien zelfs geen. Voor 18+ thuisteams geldt dan ook: kom naar de club in wedstrijdkleding en trainingspak, douchen doe je thuis.

Bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat krijg je te horen of en welke kleedkamer(s) beschikbaar is/zijn. Als de spelers gebruik maken van een kleedkamer is de leider/trainer/coach van het team verantwoordelijk voor het netjes achterlaten van de kleedkamer.

Wanneer er een kleedkamer tekort ontstaat, krijgen bezoekende clubs voorrang. Dit vanwege onze gastvrijheid en zij nog terug moeten reizen.

Wedstrijdbesprekingen:

 • Wedstrijdbesprekingen voor spelers onder de 18 jaar kan gewoon in de kleedkamer, waarbij door trainer/coach/leider de 1,5 meter in acht wordt genomen.
 • Voor 18+ teams is er geen mogelijkheid voor een wedstrijdbespreking in een kleedkamer of een bespreekruimte, omdat de 1,5 meter dan niet gegarandeerd kan worden. Oplossing kan zijn om de wedstrijdbespreking per linie te doen
  en dan wél in de kleedkamer (als die beschikbaar is) of op het veld tijdens het inspelen.

Kantine
De kantine is geheel ‘coronaproof’ gemaakt en we volgen de richtlijnen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland op.   

We benadrukken dat we verwachten dat iedereen de basisregels opvolgt. Verder gelden de volgende regels:

 • neem plaats aan tafels en niet aan de bar, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden;
 • houd rekening met het maximum aantal personen in toiletruimten (2 personen) en kantine;
 • houd je aan de voorgeschreven looproutes: volg de pijlen
 • betaal met je pinpas.

Bij het overtreden van de regels word je hier op aangesproken. In extreme gevallen, kun je worden verwijderd. Laten we het samen weer gezellig maken op de club en blijf bovenal gezond!


Vragen of opmerkingen:
Als er naar aanleiding van deze coronamaatregelen vragen of opmerkingen zijn dan stellen wij het zeer op prijs als je deze zou willen sturen aan corona@vvza.nl .

corona maatregelen