Corona vastgesteld bij VVZA-lid

Bij 1 van onze seniorenspelers is helaas Corona vastgesteld. Alle direct betrokkenen zijn hierover geïnformeerd en geïnstrueerd wat de komende tijd wel of niet mag. De betreffende speler is na het ontstaan van klachten al in quarantaine gegaan en er zal nader bron- en contactonderzoek gedaan worden door de GGD.

Uiteraard heeft de club contact opgenomen met de GGD om er zeker van te zijn dat bij VVZA ook de juiste maatregelen worden genomen.

Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Dit onderzoek zal worden opgestart bij de betreffende speler. Als spelers tijdens een wedstrijd/training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Wanneer er geen verdere besmettingen ontstaan binnen het team, kan daarna gewoon weer getraind en gespeeld worden.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

We wensen de betreffende speler sterkte en een voorspoedig herstel.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op via corona@vvza.nl.

Bestuur VVZA