Algemene informatie


Voetbal, ontspanning en gezelligheid

VVZA is een bruisende en zeer actieve voetbalvereniging. De jeugdafdeling staat garant voor een prima voetbalopleiding op elk gewenst niveau. Daar staat VVZA ook bekend om.  Zo is er veel aandacht voor de talenten, maar ook voor de jongens en meiden die minder goed kunnen voetballen. Altijd is het zo, dat plezier in het voetbalspel voorop staat en je per training beter moet gaan voetballen. Bij VVZA hechten we veel waarde aan normen en waarden en is het voetballen een onderdeel van je totale opvoeding. Naast het voetballen doen we nog aan veel meer activiteiten, die zorgen voor de nodige ontspanning en gezelligheid. We beschikken over een prachtige en moderne sportaccommodatie met mooie kleedkamers en een gezellig clubhuis met diverse activiteiten voor onze VVZA-jeugd.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de club

Hoewel steeds minder ouders zich bemoeien met de sportvereniging van hun kinderen, blijft het belangrijk voor ons als club om steun van alle ouders te krijgen. Zij kunnen immers de jeugdleden ondersteunen en stimuleren en ze zijn onmisbaar bij allerlei kleine en grotere clubtaken. Zoals leider/trainer of assistent leider. Soms moet er zelfs een elftal worden teruggetrokken uit de competitie omdat er onder de ouders geen leiding voor het team gevonden wordt. Ook bij de oudere jeugdleden is het van belang dat ouders komen kijken en of zich inzetten voor het team van hun kind.
Hoe dan ook, als ouder zult u wel begrijpen dat wij de hulp van u nodig hebben om onze jeugdafdeling goed draaiende te houden.

Hoe is VVZA georganiseerd?

Zoals bij elke vereniging heeft VVZA een bestuur. Daarbinnen werken een aantal commissies, waaronder een jeugdbestuur. Deze zorgt o.a. voor de indeling van de teams en regelt alles voor de wedstrijden. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen coördinator. Hij of zij kan op veel vragen een antwoord geven, vragen waarop bijvoorbeeld je eigen leid(st)er van je elftal of train(st)er geen antwoord weet.

De jeugdcommissie

Deze commissie vergadert een keer per maand in de bestuurskamer. De voorzitter van de jeugdcommissie heeft zitting in het bestuur van VVZA. Elke dinsdagavond van 19.30-20.00 uur is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij het bestuur. Dit is een open spreekuur. U kunt zich hiervoor aanmelden via secretaris@vvza.nl.

De technische staf

Onder leiding van het Hoofd Jeugdopleidingen, Scoutingcommissie, oud-voetballers en veelal gediplomeerde train(st)ers wordt er enthousiast gewerkt aan een prima voetbalopleiding. We hebben de beschikking over uitstekend oefenmateriaal. Zo is er voor iedere speler een bal en wordt er weinig geoefend zonder bal. Iedereen maakt dus binnen de beschikbare tijd “optimale balcontacten”. Elke train(st)er bij VVZA weet precies wat hij of zij doen moet om de aansluiting naar een volgend team zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veel jonge voetballers en voetbalsters van VVZA doen het door de trainingen zo goed, dat ze in aanmerking komen voor een vertegenwoordigend elftal.

De training bij VVZA

Wat is er nu mooier dan dat je op je vrije middag of avond lekker kunt gaan voetballen. VVZA doet er alles aan haar jeugd alle mogelijkheden hier voor te bieden. Alle voetballers van VVZA kunnen op het sportpark terecht om in kleine groepen onder deskundige leiding te trainen en te oefenen. Voor de keepers zijn er aparte keepertrainers.

Het vervoer bij wedstrijden

Het vervoer van jeugdspelers moet in principe binnen het team zelf geregeld worden. De leider (indien aanwezig) van het team is hiervoor verantwoordelijk. Hij of zij heeft de taak te zorgen dat er voor elke uitwedstrijd voldoende vervoer geregeld is. Als ouders/verzorgers zult u dan ook regelmatig gevraagd worden met uw auto te rijden. VVZA adviseert leiders voor de start van de competitie in onderling overleg een vervoersschema op te stellen. De ouder/verzorger die op de aangegeven dag verhinderd is, dient daarbij zelf voor vervanging te zorgen!


Openingstijden Kantine


De huidige kantine openingstijden zijn:

MaandagGesloten 
Dinsdag Geopend van 19.00 – 23.00
Woensdag Gesloten 
DonderdagGeopend van 19.00 – 23.00 
VrijdagGesloten 
Zaterdag Geopend van 08.00 – 00.00
Zondag Geopend van 09.30 – 00.00 

Openings- en sluitingstijden kunnen variëren afhankelijk van de bezetting en drukte

Uiteraard zijn wij altijd afhankelijk van de bezetting en dus ook van onze vrijwilligers. Mocht de kantine toch onverhoopt gesloten zijn, dan is de kans groot dat er op dat moment niet voldoende bezetting is om de kantine te openen.

Sportpark Emiclaer

De thuisbasis van de vereniging is sinds januari 1987 Sportpark Emiclaer. Het sportpark ligt op een bijzonder mooie locatie ingeklemd tussen de Amersfoortse wijken Schothorst, Zielhorst en Kattenbroek.

Voor de meeste bezoekers is het sportpark lastig te vinden, omdat het midden in de bebouwde kom van Amersfoort ligt. Ondanks de drie wijken die aan het sportpark grenzen, is het sportpark met de auto alleen te bereiken via de wijk Schothorst. Klik hier voor de adresgegevens en een routebeschrijving.