Bekerstart VVZA iets minder dan vorig jaar

Het seizoen 2019-2020 is weer begonnen. Allereerst is daar dan de poulefase van het bekertoernooi. Daar is met ingang van dit seizoen het een en ander in veranderd. Zo spelen de JO11- en JO12-teams de poulefase in een poule van 8 teams, waardoor zij tot aan de Herfstvakantie aan het bekeren zijn. De resultaten uit de beker worden door de KNVB ook gebruikt om een goede poule-indeling voor de competitie te maken, die dan na de Herfstvakantie begint.

De JO8- tot en met JO10-teams spelen helemaal geen beker meer. De gedachte hierachter is dat je in deze leeftijdscategorieën speelt om een betere speler te worden en niet om het resultaat. In deze categorieën wordt sinds dit seizoen het jaar in 4 stukken verdeeld. In elk van de fases speel je 7 wedstrijden in een poule van 8 of 5 wedstrijden in een poule van 6. De resultaten van fase 1 helpen bij het indelen van fase 2 enzovoort. Voor hen is de competitie dus al begonnen op 31 augustus 2019.

Alle overige teams hebben net als voorgaande jaren in een poule van 3 of vier teams gespeeld. De volgende teams hebben de knock-outfase bereikt: Het 1e, ZO3, ZO4, JO14-2 en JO13-3.

Bij de JO11- en JO12-teams staat de JO12-3 er in zijn poule op dit moment het beste voor. Bij de overige teams is er ruimte naar boven, zoals dat zo mooi heet.

Iedereen die doorgaat van harte gefeliciteerd. Aan de leiders; houd de app en voetbal.nl in de gaten voor de datum van de volgende ronde!

Met vriendelijke groeten,

de wedstrijdsecretaris Jeugd.