BEL 033-4531677 of klik hier om je aan te melden

VVZA kiest voor sportmedische begeleiding MTC

Vanaf komend seizoen gaat voetbalvereniging VVZA gebruik maken van de sportmedische begeleiding van MTC Amersfoort. Het Medisch Training Centrum met een wekelijks spreekuur op het Sportcomplex van VVZA. Alle spelers, zowel jeugd als senioren kunnen hun blessure laten screenen/onderzoeken door een fysiotherapeut van het MTC.

De blessurescreeningsavond bestaat uit screeningsmomenten en vindt plaats op donderdagavond van 19:30 en 20:15 uur.

De voordelen van blessurescreening voor VVZA:
-optimale inzetbaarheid van spelers, voorkomen van chroniciteit en recidieven
-in geval van ernstige blessure een versnelde verwijzing naar sportarts, röntgendiagnostiek, MRI of echografie bij het MTC
-monitoren van spelers over langere periode
-ondersteuning richting trainers op het fysieke vlak van de spelers

De spelers kunnen zich via een online aanmeldsysteem inschrijven, op een tijd zodat zij de screening kunnen ontvangen. Ook is er de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen (033-4531677) met het Medisch Training Centrum om een afspraak in te plannen voor de screening (vermeld hierbij duidelijk dat het gaat om de screening voor VVZA). In deze screening wordt in een tijdsbestek van 15 minuten bepaald hoe de opgelopen blessure het best behandeld kan worden.
Na afloop van screening zal de fysiotherapeut een mail sturen richting desbetreffende trainer van de speler. De trainer wordt ingelicht over de aard van de blessure en de verwachtte hersteltijd. Tevens wordt er gecommuniceerd over de beschikbaarheid wat betreft training/wedstrijddeelname.

Vrijdagmiddag

Indien er tijdens de training blessures optreden en er mocht onduidelijkheid zijn over het al dan niet spelen van een speler op de wedstrijddag, dan is er de mogelijkheid de spelers te laten onderzoeken door een fysiotherapeut op vrijdagmiddag bij het Medisch Training Centrum te Amersfoort. Er dient dan wel zo snel mogelijk contact opgenomen te worden met MTC, adres: Databankweg 2a, tel.nr: 033-4531677.

De blessurescreening is een dienst die wordt aangeboden vanuit de club, de selectiespelers worden dan ook “verplicht” geacht zich te melden voor de blessurescreening in geval van blessures.