Even voorstellen, Mozes Hoppenbrouwer, nieuwe trainer JO 19-1

Dag Zeehelden, mijn naam is Mozes Hoppenbrouwer en momenteel ben ik 23 jaar oud. De ouderen onder jullie zullen mijn naam misschien nog wel kennen omdat ik in de C-junioren nog een jaar bij VVZA heb gevoetbald. Vandaar dat ik mezelf hierbij nog even een keer voorstel.

Ik voetbal momenteel bij Roda’46 in de zondag 1 en ben assistent bij de JO-17/1 dat 2e divisie landelijk speelt. In het verleden heb ik al wat teams getraind zoals de JO-12/1 op hoofdklasse-niveau, JO14/1 op hoofdklasse-niveau en ben ik assistent geweest bij de JO19/1 in de 2e divisie. Zelf heb ik ook al aardig wat clubs gehad in het verleden, ik ben begonnen bij KVVA daarna APWC, VVZA, VV Hoogland en Roda’46 die ik volgend jaar heb ingeruild voor VV Hooglanderveen.

Ik werk sinds een jaar fulltime bij mister cartridge, een bedrijf welke gespecialiseerd is in de in/verkoop van Inktcartridges en toners. Tevens run ik samen met mijn baas Full90 Europe, zoals bij de laatste thuiswedstrijd tegen Roda’46 ook te zien was bij de keeper van Roda’46 die keepte met één van onze hoofdbeschermers. Wij adviseren elke keeper deze hoofdbeschermer te dragen, voorkomen is beter dan genezen.

Dit jaar wou ik eigenlijk gaan stoppen met het trainerschap omdat ik gewoon te weinig tijd had om 3x per week training te geven en ook nog op zaterdag te coachen. Tot dat ik in gesprek kwam met jullie Hoofd Jeugd Opleidingen Steven van Zanten en Jan van Beek en vrijwel vanaf minuut één er een klik was. Ondanks mijn jonge leeftijd vonden ze mij geschikt genoeg om volgend jaar de JO-19/1 te trainen en te coachen, wat ik als een prima kans zie om mij zelf en de jongens verder te ontwikkelen in het proces naar seniorenvoetbal en het 1e elftal van VVZA toe.
Ik ben een trainer die altijd kiest voor het collectief, als je samen een doel voor ogen hebt dan moet je samen er alles aan doen om je doel te verwezenlijken. Mijn moto zal ook de rooie draad zijn door het seizoen: ‘Hard werken verslaat talent als talent faalt hard te werken’.

Laten we er samen een mooie samenwerking van maken, ik sta te trappelen om te beginnen bij deze mooie familieclub met ambitie.

Ik zie jullie allemaal graag langs de velden bij JO19/1!!

Maandag 28 mei en Woendag 30 mei geen trainen mogelijk

Door het schoolvoetbaltoernooi dat op die avonden bij VVZA wordt gespeeld zijn alle velden en kleedkamers nodig. In onderling overleg met zijn twee oefenwedstrijden ingepast in het schema (de betreffende teams weten daar van) maar voor de rest is er dus geen mogelijkheid voor andere activiteiten op die avonden. Dat geldt zowel voor jeugd- als voor seniorenteams.

Bestuur VVZA

Leroy de Jeger, de trainer volgend seizoen voor JO 8-1 stelt zich voor

Dag Zeehelden, mijn naam is Leroy de Jeger en ik ben 19 jaar oud. Velen zullen misschien mijn naam al een keer gehoord hebben maar kennen mij eigenlijk niet. Vandaar dat ik mij graag even voorstel.

Ik voetbal op het moment in het 1ste elftal van VVZA en daar speel ik op de linksback positie. In de jeugd heb ik bij Cobu Boys gevoetbald en vanaf de C (JO14/15) heb ik de overstap gemaakt naar VVZA. Ik ben bij VVZA begonnen in de C3 (JO15-3) en heb daarna alleen nog maar in de 1ste selectieteams gespeeld van elke lichting.

Ik studeer op het moment aan het HBO in Zwolle aan de Academie Lichamelijke Opvoeding, dit neemt ook een groot gedeelte van mijn vrije tijd in beslag. Ik zit nu in mijn 3de jaar en volgend jaar hoop ik af te studeren. In mijn vrije tijd ben ik dus veel bezig met school, werk en voetbal. Volgend jaar heb ik iets meer ruimte in mijn studie en kan ik er ook een team bij trainen. Een aantal jaar geleden heb ik ook een team getraind dat was de toenmalige F2. Ik vond dat super leuk om te doen en ik wilde er graag mee door, maar door mijn studie paste het er even niet meer tussen.

Dit jaar heeft Steven van Zanten mij benaderd om volgend seizoen de JO-8-1 te gaan trainen voor VVZA en aangezien ik meer ruimte vrij had, greep ik deze kans met beide handen aan. Door mijn opleiding ben ik veel in contact met kinderen en veel bezig met het verbeteren van kinderen, ik hoop dus dat ik volgend seizoen ook deze kinderen beter kan leren voetballen ! Ik ben een trainer/leraar die leerproces voorop stelt, natuurlijk is het leuk als je zaterdag wint maar daar draait niet het hele seizoen om. Ik vind dat kinderen meer leren als ze veel voetballen aan de bal en daar zit ook mijn visie als trainer.

Ik heb super veel zin in volgend jaar, en met het talent dat er op VVZA rondloopt, kunnen we er een super mooi seizoen van maken.

Ik zie jullie op de velden!

 

 

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar: Kaboutervoetbal bij VVZA

Kaboutervoetbal
Heeft u een zoon of dochter van (4 en) 5 of 6 jaar die graag wil voetballen? Dat kan bij V.V.Z.A., gelegen in het park tussen Schothorst, Kattenbroek en Zielhorst.

Trainen en spelen
Het plezier voor de kids staat voorop! Bij de kabouters wordt onder deskundige begeleiding op een speelse, leuke, maar leerzame manier gevoetbald.

Tijden
De training is elke woensdagmiddag van 15:00 uur tot 16:00 uur.
De onderlinge wedstrijdjes zijn elke zaterdagochtend van 9:00 uur tot 9:40 uur op het hoofdveld.
Uw kind kan 1 à 2x op proef meedoen aan een training op een woensdag.

Laat per mail even weten dat uw kind mee wil doen. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Ivar Dekkinga via mail: projecten@vvza.nl.

De Nieuwe Scheepstoeter van Mei

De nieuwe Scheepstoeter is er weer. In deze Scheepstoeter onder andere informatie over het pannaveld, de selectietrainers voor de Jeugd voor het seizoen 2017-2018, de succesvolle sponseravond en nog veel meer.

Voor iedereen die hem nog niet heeft ontvangen via de mail of nog oude Scheepstoeters wil nalezen. Zie deze pagina. Op deze pagina kan je ook je email adres achterlaten. Dan krijg je de Scheepstoeter steeds als eerste in je inbox

Tweede VVZA Workshop voor jeugdtrainers op 25 mei om 20.00

Na de succesvolle trainersworkshop in november voor de jeugdtrainers wordt hier vrijdag 25 mei een vervolg aan gegeven. Deze workshop zal wederom door Steven van Zanten (Hoofd opleidingen VVZA) en Dennis Been (Voetbalschool Amersfoort)  worden georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 25 mei om 20:00 uur op het complex van VVZA.

 

Deze workshop zal voortborduren op de eerste workshop. In deze brief vind je hierover alle informatie.

Dus, wil jij je ontwikkelen als trainer zodat onze jeugd kwalitatief nog betere trainingen krijgt ? Geef je dan snel op bij de desbetreffende coördinator!

Steven en Dennis zien alle jeugdtrainers graag op 25 mei bij VVZA.

 

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) Piet Snijderstoernooi

Het Piet Snijderstoernooi wordt al jaren georganiseerd door het eerste VVZA zaterdag senioren team, het huidige VVZA Zaterdag 3. Ondertussen is het toernooi een vast punt op de seizoensagenda voor veel seniorenteams in de 5e en 6e klasse.

Meer informatie over het toernooi is te vinden in het programmaboekje.

Invulling Selectietrainers seizoen 2018/2019

Wij als Technisch Hart (Jan van Beek en Steven van Zanten) zijn de afgelopen weken bezig geweest met het evalueren van onze selectietrainers. Hierbij blikken wij terug op de afgelopen periode vanaf augustus en kijken daarbij naar het functioneren van de selectietrainers.
De desbetreffende selectietrainers geven tijdens de evaluatie ook feedback op het functioneren van ons als Technisch Hart.

De gevoerde gesprekken hebben wij gedurende het seizoen als zeer nuttig en waardevol ervaren en mede daarom kunnen wij u ook mededelen dat de invulling van de posities van de selectietrainers voor aankomend seizoen al helemaal rond is.

Wij zullen het nieuwe seizoen ingaan met de onderstaande trainers op de volgende posities:

JO19-1: Mozes Hoppenbrouwer (nieuw!)
JO17-1: Johan Prins
JO15-1: Eric van Norden
JO13-1: Steven van Zanten
JO12-1: Edwin Meyer en Martijn Gorter
JO11-1: Tim Asbreuk
JO10-1: Fabian Bakker
JO9-1: Tristan Blaauw
JO8-1: Leroy de Jeger (nieuw!)
Keeperstrainers: Evert Prins en Robert Geertzema

In vergelijking met het nog lopende seizoen hebben er twee mutaties plaatsgevonden binnen de groep van onze selectietrainers. Jeroen Snijders; al jarenlang het gezicht van onze JO19-1, gaat komend seizoen het tweede elftal onder zijn hoede nemen. Wij als Technisch Hart en selectietrainers hebben de afgelopen jaren zeer prettig met Jeroen samengewerkt en zien het als een groot compliment dat hij komend seizoen de stap richting het tweede elftal gaat maken.

Jeroen heeft er mede voor gezorgd dat de afgelopen jaren geregeld spelers zijn doorgestroomd richting het tweede elftal of zelfs al hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal, iets waar wij als club en opleiding zeer tevreden en super trots op zijn. Vanuit het Technisch Hart en de TC van selectietrainers willen wij Jeroen hiervoor bedanken en wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging binnen onze mooie club.

Daarnaast heeft Ids Gerritsma helaas aangegeven dat hij vanwege zijn drukke activiteiten als scheidsrechter weinig tijd meer heeft om aankomend seizoen een elftal te trainen als eindverantwoordelijke. Ids fluit op een dermate hoog niveau dat het qua tijd en reisafstanden niet meer te combineren is op de zaterdagen. Foto: Ids in actie tijdens de wedstrijd AZ JO16-1 – Feyenoord JO16-1.

Wij hebben uiteraard gekeken naar de mogelijkheden die wij binnen de club hebben om Ids alsnog te behouden voor onze club. Ids en wij als Technisch Hart gaan kijken of hij de techniektrainingen voor de onderbouw selectieteams op vrijdag kan gaan leiden. Wij hopen hier met hem uit te komen zodat Ids behouden blijft voor onze club. Ook via deze weg willen wij Ids bedanken voor zijn tomeloze inzet binnen onze onderbouw en wensen wij hem veel succes met zijn veelbelovende scheidsrechters carrière. Dit betekent automatisch dat er twee plekken zijn vrijgekomen binnen onze selectietrainers.

Wij hebben eerst intern gesproken met de trainers die wij al aan boord hadden waar hun voorkeur lag qua elftal voor volgend seizoen. Daarna zijn wij gaan kijken wat voor ons de ideale bezetting leek met de trainers die wij op dit moment in huis hebben. Gezien de positieve ontwikkeling van Tim Asbreuk bij de JO8-1 en het behalen van zijn TC3 diploma hebben wij ervoor gekozen om Tim door te schuiven naar de vrijgekomen plek bij de JO11-1. Als opvolger voor Tim hebben wij Leroy de Jeger bereid gevonden om de JO8-1 onder zijn hoede te nemen. Leroy is speler van ons eerste elftal en heeft in het verleden de toenmalige F2 getraind bij onze club. Hij studeert aan de ALO en heeft dus een pedagogische achtergrond, iets wat wij erg belangrijk vinden in de onderbouw. Daarnaast heeft Leroy bij de club aangegeven graag zijn trainersdiploma te willen gaan halen.

Al deze aspecten heeft ons doen besluiten om hem trainer te maken van onze JO8-1 voor komend seizoen. Leroy zal zichzelf in een apart stukje op de website nog verder voorstellen maar via deze weg alvast welkom en veel succes Leroy !

In de bovenbouw van onze jeugdopleiding kwam er door het doorschuiven van Jeroen naar het tweede elftal dus ook een plek vrij bij de JO19-1. Wij waren er eigenlijk al vrij snel uit dat wij vinden dat de bovenbouw toe is aan wat nieuws van buiten VVZA. Dit is zeker niet omdat wij niet tevreden zijn met de huidige trainers van de bovenbouw maar omdat wij vinden dat als wij ons als club moeten blijven ontwikkelen en dat er daarvoor af en toe vers bloed nodig is. Dit betekent dat er iemand komt met nieuwe inzichten en wellicht kennis en expertise op andere gebieden dan dat wij op dit moment in huis hebben. Kortom een win-win situatie voor onze club !

Wij zijn daarom blij en zeer tevreden met het aanstellen van Mozes Hoppenbrouwer als nieuwe trainer van de JO19-1 voor komend seizoen. Mozes is al jarenlang trainer bij Roda ‘46 en speler van het eerste zondag elftal daar. Hij heeft teams op Hoofdklasse niveau begeleid en getraind als eindverantwoordelijke en werkt de afgelopen 3 jaar op 2e divisie niveau als assistent bij respectievelijk de JO17-1 en de JO19-1 van Roda ’46. Daarnaast is Mozes bezig met het behalen van zijn TC3 diploma. Wij zijn blij dat wij iemand met zijn ervaring en achtergrond aan onze club hebben weten te binden. Ook Mozes zal zichzelf nog verder voorstellen middels een stukje op onze website. Maar ook alvast via deze weg, welkom Mozes en veel succes ! Het is nu aan onze selectietrainers om verder te gaan met de al in gang gezette selectieprocedure richting het volgend seizoen.
Wij als Technisch Hart hebben het volste vertrouwen in deze groep selectietrainers voor volgend seizoen!

Met vriendelijke groet,
Het Technisch Hart
Jan van Beek en Steven van Zanten